EP, vagy trekk?

Novák Ábris

Abonyi Zsolt fiatal, kísérletező elektronikus zenész, zenéit egy jó gag-ként saját maga emlékzenekaraként publikálja.

Az előző EP-je, a Pedal, a maga érdekes, nyers hangzásával közel áll hozzám, szívesen hallgatom, ezért kíváncsian hallgattam meg új megjelenését a Rovátkákat.

Ez talán egy EP beharangozója, talán egy önálló alkotás, nem teljesen érthető a szándék számomra.

A tíz perces szám egy újságkivágásokból összeragasztgatott levelet idéz. A rovátkákat, vagy inkább szaggatott vonalakat csak a sound design köti össze. Az egész perkusszív elemekből, neszekből és űr-szerű állapotokból áll össze, amik mintha törekednének egy ismerős, az experi-szcéna trendjeinek megfelelő hangzásra. Nem érzem benne azt a karaktert, ami a Pedalban megtetszett.

Nagyon kezdeti stádiumúnak hat, annak ellenére, hogy a hangzás az tagadhatatlanul jó, hibátlan a mix. Sok az üres pillanat, amik elindulnak végül érdekes irányokba, de egy extra, utolsó lépés hiányzik belőlük.

Persze, ez lehet szándékos, de bennem valahogy inkább a hiány, az érdeklődés és izgalom marad utánuk.

Eltelik ez a tíz perc, anélkül, hogy különösebb figyelmet igényelne. Egyébként sok olyan ötletet, pillanatot lehet benne találni, amiket érdemes lenne kibontani (kedvenc momentumom 3:40 körül az a kedves kis játék), összejönne ebből egy jó EP.© 2023 | milyenlett? blog
Powered by Webnode
Create your website for free!